Kennel Tendenz

 

 

Här på Stavared i Ulricehamns Kommun, i Västergötland finns vi som driver kennel Tendenz. Vi är Maria Bergman och Per Olander och vårt mål är att få fram friska, arbetsvilliga, sunda och rastypiska hundar av rasen Dvärgschnauzer och nu även Jämthund som är en ny och stor utmaning för oss.

Våra hundar lever med oss i familjen och upptar en stor del av vår fritid. Maria ansvarar för det mesta, som skötsel, avel, utställning och träning. Per som ansvarar för jaktbiten (Jämthund) har stor erfarenhet och ett brinnande intresse för olika typer av jakt. Att träna jämthunden Wilda i att främst följa och ställa älg, är ett pågående arbete som lovar gott för framtiden.

Maria är utbildad hundinstruktör, har gått Svenska Kennel Klubbens uppfödarutbildning, Dvärgschnauzerringens uppfödarutbildning, samt otaliga kortare kurser inom utbildning och hundavel. Maria trimmar och håller kurser i den för Dvärgschnauzer så viktiga pälsvården.

Vårt mål med aveln är kvalité och det planeras noga innan en kull med valpar kommer till världen, vi önskar att ge våra valpar de bästa förutsättningar och önskar seriösa och trevliga valpköpare.

Är ni intresserade av en hund från oss eller har frågor och funderingar så är ni välkomna att ringa eller maila.

 

Maria och Per

Maria Bergman, Fänneslunda Stavared 104, 523 99 Hökerum | kenneltendenz@hotmail.com | +46 (0)702-14 09 97 

 

Copyright © 2015 All rights reserved.